Agenda

Herfst 2021

Almere Oosterwold
en Pampushout Almere Poort

Speldagen (6-10)

Een hele middag op avontuur als beer, buizerd of vos. Dwars door het bos, lekker er op los! Je mag buiten de paden spelen en holen bouwen van wat je vindt in der natuur. Alles onder deskundige begeleiding van professionele acteurs. Want De Speelwildernis is theater midden in de natuur. We spelen in Stadsbos Pampushout en in Almere Oosterwold.

In samenwerking met kinderclub ‘De Buitenbeentjes’. Lees meer over de kinderclub van De Speelwildernis op de pagina ‘Over ons’.

Voor alle kinderen in hun vrije tijd

Juni 2021

‘De Kiem’, Pampushout
Homeruspad, Almere

Pyr (6+)

Pyr is een fabel over een berenkind, dat met haar ouders en haar kleine broertje Onyx op de toendra leeft. Pyr verlangt naar een ander leven. Overal op de toendra loeren de gevaren. Onyx en Pyr zijn niet bang hun ouders des te meer. Ze vinden een magische amulet, die de beste eigenschappen bij de beren naar boven haalt.

De voorstelling speelt zich af op een grote open vlakte, een toendra. In Almere in stadsbos Pampushout is zo’n vlakte. In het bos leeft de beer Rhodo, gespeeld door een acteur,. De kinderen die beren spelen volgen met hem een geheimzinnig spoor. Op een plek niemand nog kende ontdekken zij waarom zo boos van huis was weggelopen. Maar waar is Pyr?

Pyr is een interactieve theatervoorstelling voor jong en oud over verlangen naar vrijheid. De beren worden door acteurs en door het publiek – kinderen en volwassenen – gespeeld.

Basisscholen.  Buitenschoolse Opvang, Kinderfeestjes

Vanaf 14 april 2022

Floriadeterrein, Almere Stad
Oerbos

Oerbos Floriade

Monsters in het oerbos

Het bos is stil, leeg, er is niemand. Of toch? Hoor je niet een kabbelende beek, een waterval en een snerpende vogelkreet die de stilte van het bos doorsnijdt? Het doet pijn aan je oren. Er leeft dus in ieder geval een vogel. Was het wel ene vogel? Het klonk meer als een mens. We gaan kijken. Hoe verder we het bos in gaan hoe meer geluiden er los komen. Links, rechts, rondom. Dieren? Mensen, of voorwereldlijke wezens? Je ziet ze niet, maar je hoort ze wel degelijk. Waar zitten ze, waarom laten ze zich niet zien? De geluiden zwellen aan tot een kakofonie, die even snel eindigt als dat hij was begonnen. Daar staan we dan, midden in het bos, helemaal alleen. Helemaal alleen?

‘Monsters in het oerbos’  heeft als thema camouflage. En het tegenovergestelde, dieren die zich juist in felle kleuren laten zien, dieren die zich luidkeels laten horen. De acteurs van De Speelwildernis en de kinderen die deelnemen gaan zich verstoppen, omhullen, vervormen, groter en kleiner maken, om maar niet gezien te worden. We gaan geluiden maken die voortkomen uit de geluiden die de natuur maakt. En geluiden die een contrast vormen met de geluiden in de natuur, vervreemdende geluiden: iemand die de hik heeft, een operalied zingt of koffie aan het zetten is. Geluiden uit het dagelijks leven, die tezamen een monster blijken te zijn dat zich in het bos verstopt heeft. De deelnemers blijken zelf het monster te vormen. Hoe zou het er uitzien?….

Bezoekers van de Floriade (vanaf 4 jaar) en basisscholen (groep 5/6)