Agenda

Speelwildernis on tour

Het land van Lian 2.0

De interactieve theatervoorstelling Het land van Lian 2.0 zal gespeeld worden vanaf 15 juli tot en met 1 augustus 2018 op iedere zondag, maandag, dinsdag en woensdag tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Na afloop heb je de mogelijkheid om samen te picknicken. De kaarten en eventueel de picknickmanden kunnen binnenkort worden besteld en bedragen € 12,50 per deelnemer en € 5,00 per persoon voor de picknick. Begunstigers van Flevolandschap krijgen 10% korting. Er is plaats voor maximaal 24 deelnemers van 6 jaar of ouder, dus reserveer snel je plekje! Lees verder….

Growing Green speld

Op 1 februari 2018 mocht Bart Corduwener de Growing Green Speld in ontvangst nemen. Deze speld wordt uitgereikt aan mensen die bijdragen aan een groenere en gezonde Almeerse samenleving. Almere werkt toe naar de Floriade in 2022 en daarbij staat het thema Growing Green Cities centraal.

“Bart Corduwener is acteur die zijn spel met (vooral) kinderen in de natuur laat plaatsvinden. Waar kinderen zich veel achter beeldschermen vermaken, weet hij de kinderen mee te nemen in zijn vertelkunst en zijn spel, naar buiten, naar de natuur. Daarmee laat hij Almeerse kinderen (en hun ouders) mooie plekken in Almere zien, kennen en waarderen.  Zijn grote droom is het maken van een speelwildernis; een plek waar kinderen buiten in de natuur als vanouds kunnen ravotten en buitenspelen.”

 

Berenclub

De Speelwildernis werkt samen met de Berenclub van het Kindercentrum Kunstenmakers uit Almere aan een nieuwe voorstelling die in het voorjaar van 2019 wordt verwacht. Op 27 maart 2018 vond de feestelijke eindpresentatie plaats. We hebben amuletten gemaakt, bouwden berenholen en hebben zalm-tomatensoep gegeten.

Afgelopen winter heeft de Berenclub in het Kindercentrum Kunstenmakers en buiten in het Meridiaanpark in Almere gewerkt aan de voorstelling Pyr. Deze voorstelling speelt in de oertijd, toen het landijs net was gesmolten en er beren, wolven en mammoeten in ons land leefden. Het was nog koud, maar het werd wel warmer. In een groot warm hol woont de berenwelp Pyr met haar moeder en haar kleine broertje. ‘Pyr’ wordt een interactieve theatervoorstelling over liefde en vertrouwen. De beren zullen door volwassen acteurs en door kinderen vanaf 8 jaar worden gespeeld. We kleden ons lekker warm, met berenvellen en bontmutsen. We maken samen een klankdecor van een snel stromende rivier, ruisende bossen, een gierende wind of rollende rotsblokken. En laten de geluiden horen van bijvoorbeeld een snurkende beer, huilende wolven en de roep van de sneeuwuil.

Meer foto’s en filmpjes vind je op onze Facebookpagina.