Bart Corduwener

Spel en artistieke leiding

Als toneeldecorateur werd Bart op het spoor gezet van poppenspeler. Hij speelde door het gehele land, onder andere ook op De Efteling en Recreatiepark Duinrell. Zijn hart ging echter uit naar het acteren. Als zodanig maakte hij deel uit van enkele jeugdtheatergezelschappen en speelde zowel binnen als buiten op diverse podia en locaties. Als speldocent en regisseur werkte hij op theatercampings en richte enkele wijktheatergezelschappen op. Zijn eerste natuurtheaterervaring was een project voor voor de Nationale Parken. Na een aantal jaren als trainingsacteur gewerkt te hebben, richtte hij zeven jaar geleden een theatergroep op die uitsluitend nog in de natuur speelde. De Speelwildernis was geboren!

Karlijn Ribbers

Productieleiding

Karlijn begon ooit als vrijwillig barkeeper bij poppodium het Burgerweeshuis maar ontdekte al snel dat er nog veel meer leuke dingen te doen waren in de kunsten. Al snel ging ze als productieassistent mee op tour met een boksring, Jules Deelder, Simon Vinkenoog en de zangers van de Heideroosjes en Osdorp Posse. Organiseren en regelen bleek haar in het bloed te zitten en stilzitten niet. Een hele zwik popzalen (o.a. Metropool, Hedon, Burgerweeshuis), festivals (Zwarte Cross, Oerol, Kelderfest) en theatergezelschappen (tg De Jonge Honden, BOT) bleken wel een Karlijn te kunnen gebruiken. Tegenwoordig is ze actief als freelance productieleider, bedrijfsleider en stagemanager. Als kind al verhief ze het huttenbouwen tot een kunst en nog steeds werkt en is ze graag buiten.

Tonje Langeveld

Regie en dramaturgie

Tonje Langeveld studeerde in 2005 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Als professioneel actrice speelde ze o.a. bij Het Nationale Toneel en was ze te zien in series zoals De Band en Vuurzee. Naast acteren heeft Tonje een grote liefde voor regisseren.  Zij studeerde in 2011 af aan de toneelschool met de voorstelling Happy Days van Samuel Beckett. Zij won met de voorstelling ‘De Beminde’ de Fringe Bronze Award 2012 en hoorde met de voorstelling ‘The show must go on!’ bij de Best of Fringe in 2014. Verder was Tonje regieassistent van Gerard-Jan Rijnders, Thomas Ostermeier en Johan Simons. Tonje vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren in aanraking komen met de magische wereld van theater. Daarom heeft ze in 2017 ook haar lesbevoegdheid als drama-docent behaald bij PAO opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Tonje schrijft, acteert en regisseert en is momenteel ook gastdocent aan de Academie voor Theater en Dans en Theaterschool De Trap in Amsterdam.

Mirja Bons

Scenografie

Mirja Bons kreeg haar opleiding als scenograaf aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Zij studeerde in 2017 af. Daarvoor behaalde zij in 2010 haar diploma aan de Gerrit Rietveld Academie. Mirja is veelzijdig: zij ontwerpt niet alleen kostuums en decors, zij voert deze ook uit, bouwt decors en maakt bovendien meubels en rekwisieten. Zij werkte voor een groot aantal opdrachtgevers, waaronder de Academie voor Theater & Dans, Podium Mozaïek en Frascati in Amsterdam. Haar werk was ook te zien in de Triadische Spelen op ‘Quadrennial’ de wereldtentoonstelling voor Scenografie in Praag. Zij exposeerde haar werk verder onder meer op Oerol Terschelling, in de Floshal Amsterdam en Beelitz in Duitsland. Mirja Bons is momenteel artistiek leider van KODAM, een theatergroep die zich toelegt op Perfomance Art.

Vrijwilligers

Vrijwilligers helpen onder andere mee met het maken van speelplekken, of zijn gastvrouw of -heer bij een activiteit. Vind je het leuk om kinderen en volwassen te begeleiden tijdens een uitvoering? Alleen dan kunnen we, met jouw hulp, de groei van het aantal aanvragen aan. Lekker buiten in de natuur bezig zijn. De ene keer de tijd helemaal aan jezelf, de andere keer komen er kinderen spelen en is het spannend! Wij spelen vooral in Almere, gemiddeld 1 a 2 keer in de week. Als vrijwilliger kun je heel afwisselend werk doen. Leeftijd is onbelangrijk, liefde voor de natuur des te meer! Routes in het bos maken en open plekken creëren waar de kinderen kunnen spelen. In het groot tuinieren of deelnemers begeleiden? Laat ons weten als je belangstelling hebt. Kom dan vrijblijvend kennismaken bij een van de activiteiten, of stuur een mail naar info@speelwildernis.nl

Donateurs

Word ook donateur!

Als donateur helpt u Stichting De Speelwildernis kinderen een onvergetelijke cultuurervaring in de natuur te geven. Als donateur houden wij u op de hoogte en betrekken u graag bij voorbereidingen van nieuwe activiteiten. U kunt als donateur voor uw kinderen gratis een activiteit op maat aanvragen! (denk aan bijvoorbeeld aan kinderfeestjes).Uw donatie is van harte welkom op de Triodos Bank rekening NL60 TRIO 0338 8375 15 o.v.v. ‘Donatie’. U bent al donateur vanaf 10 euro per jaar!

De stichting en heeft de culturele ANBI-status. Uw donatie is daarom fiscaal aftrekbaar.

Partners

Vacatures

Theaterdocenten Floriade Expo 2022

Voor een aantal spelworkshops op Floriade Expo 2022 zoeken wij enkele theaterdocenten die een workshop begeleiden. Je gaat met leerlingen van groep 5 op zoek naar hun ecologische voetafdrukken. En niet alleen die van de kinderen zelf. Er blijken ook nog andere sporen, sporen van wezens die er wel een heel apart leven op na houden….. Met spannende spelopdrachten maken we het grote abstract begrip van de ecologische voetafdruk klein en concreet.

Ben je theaterdocent, of heb je een vergelijkbare opleiding, kun je goed organiseren en met kinderen omgaan, dan is dit precies wat je zoekt! De workshop is een keer per dag, verschillende keren in de week in de maanden mei, juni en september. In totaal 20 tot 30 keer. Je ontvangt een honorarium voor het aantal keren dat je de workshop geeft. Je kunt kiezen hoeveel dagen in de week en welke maand(en) je beschikbaar wilt zijn.

Interesse? Stuur dan een mail met CV en motivatie naar Bart Corduwener: bart@speelwildernis.nl  Wil je graag eerst meer informatie? Bel dan 0624581998 of stuur een mail naar: info@speelwildernis.nl. Wij horen graag van je!


Stichting De Speelwildernis

John Lockeweg 19
1349DD Almere
info@speelwildernis.nl
KvK 6898 2372
RSIN 8576.75.400

 

Bestuur
Erik Kijne, voorzitter
Regina van Oorschot, secretaris
Benno Zohlandt, penningmeester

 

Doel, missie en werkwijze
Stichting De Speelwildernis is opgericht op 16 juni 2017 en is gevestigd in Almere. Het doel van de stichting is het ontwikkelen, produceren en uitvoeren van interactief theater in de natuur. De ambitie is om kinderen op professionele wijze en begeleid door beroepsacteurs samen theater in de natuur te laten maken. De stichting doet dit door uitnodigende verhaallijnen te ontwikkelen, die aansluiten bij het natuurlandschap in de polder. De verhalen hebben als kern het leven van kinderen in verschillende historische periodes, van prehistorie tot toekomst. In de verhalen zijn tijdloze thema’s verweven zoals opgroeien, spelen en plagen, identiteit, alleen en samen zijn. Het landschap wordt met materialen uit de omgeving ingericht tot decor dat de fantasie prikkelt. De ambitie is het hele jaar door activiteiten te organiseren, elk jaar een nieuwe grote voorstelling te produceren en kleinere activiteiten zoals workshops, kinderfeestjes en jaarfeesten te organiseren. De Speelwildernis werkt de komende jaren stapsgewijs aan de verdere ontwikkeling van organisatie en aanbod. Aandachtspunten voor de organisatieontwikkeling zijn versterking van het bestuur, zakelijke leiding en het verder uitbreiden van het aantal deelnemers, vrijwilligers en donateurs.

 

Financien
Stichting De Speelwildernis financiert haar activiteiten deels uit recettes en deels uit donaties van particulieren en fondsen. Alle activiteiten worden verricht op zzp-basis. Vrijwilligers ondersteunen bij het inrichten van speellocaties en publieksbegeleiding. De onkosten die gemaakt worden zijn onder meer de honoraria, reis- en transportkosten, kostuums en rekwisieten en voor de zakelijke kant: financiering, marketing, productie en organisatie. De stichting heeft geen reserves. De bestuursleden van de Speelwildernis ontvangen geen andere beloning dan eventueel een vergoeding voor gemaakte onkosten op basis van werkelijke kosten. Het bestuur stelt bij het besluit tot ontbinding de bestemming van het batig liquidatiesaldo vast. Dit dient, in overeenstemming met het doel van de stichting, te worden besteed aan een of meer algemeen nut beogende (ANBI) instellingen, of een ander doel dat het algemeen belang dient.