Spelers

Bart Corduwener

Spel en artistieke leiding

Als toneeldecorateur werd Bart op het spoor gezet van poppenspeler. Hij speelde door het gehele land, onder andere ook op De Efteling en Recreatiepark Duinrell. Zijn hart ging echter uit naar het acteren. Als zodanig maakte hij deel uit van enkele jeugdtheatergezelschappen en speelde zowel binnen als buiten op diverse podia en locaties. Als speldocent en regisseur werkte hij op theatercampings en richte enkele wijktheatergezelschappen op. Zijn eerste natuurtheaterervaring was een project voor voor de Nationale Parken. Na een aantal jaren als trainingsacteur gewerkt te hebben, richtte hij zeven jaar geleden een theatergroep op die uitsluitend nog in de natuur speelde. De Speelwildernis was geboren!

Sherazade Fritze

Theaterdocente

Sherazade is sinds 2015 actief als theaterdocent. Ze is geschoold via het onderwijs en heeft zich als autodidact ontwikkeld in de theater en filmwereld. Ze werkte als videomaker, event-manager en productieleidster en theaterdocente. Sherazade heeft al 20 jaar lang feeling met dans en beweging in de jazz/tap-dance en klassiek ballet en de moderne dans. Ze heeft de vooropleidingen gevolgd van het Conservatorium in Rotterdam, Theaterschool Utrecht en Kemna Casting in Amsterdam. Tevens studeerde zij af als scenografe (Theatre Design) aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sherazade heeft meerdere theaterproducties op haar naam staan. Onlangs heeft zij in Almere haar eigen theaterschool Wilde OOGST geopend, waar ze theaterlessen geeft aan kinderen vanaf 3 jaar.

De Buitenbeentjes

De Speelwildernis kent geen publiek, er zijn vooral deelnemers. Je speelt van begin tot eind mee in een activiteit. Voor kinderen die graag vaker dan 1 keer meespelen hebben we kinderclub  ‘De Buitenbeentjes’ opgericht. We organiseren speciaal voor De Buitenbeetjes activiteiten waaraan alleen de leden van de club mogen meedoen! Nieuwsgierig, of wil je misschien lid worden? Stuur dan nu een e-mail naar: speelwildernis@gmail.com. Of geef je meteen op als lid. Als Buitenbeentje krijg je ook op elke activiteit 20% korting! Voor iedereen vanaf 6 jaar.

Geef je nu op voor de speldagen in de zomervakantie! Zie Agenda

Achter de schermen

Tonje Langeveld

Regisseuse en dramaturge

Tonje Langeveld studeerde in 2005 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Als professioneel actrice speelde ze o.a. bij Het Nationale Toneel en was ze te zien in series zoals De Band en Vuurzee. Naast acteren heeft Tonje een grote liefde voor regisseren.  Zij studeerde in 2011 af aan de toneelschool met de voorstelling Happy Days van Samuel Beckett. Zij won met de voorstelling ‘De Beminde’ de Fringe Bronze Award 2012 en hoorde met de voorstelling ‘The show must go on!’ bij de Best of Fringe in 2014. Verder was Tonje regieassistent van Gerard-Jan Rijnders, Thomas Ostermeier en Johan Simons. Tonje vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren in aanraking komen met de magische wereld van theater. Daarom heeft ze in 2017 ook haar lesbevoegdheid als drama-docent behaald bij PAO opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Tonje schrijft, acteert en regisseert en is momenteel ook gastdocent aan de Academie voor Theater en Dans en Theaterschool De Trap in Amsterdam.

Mirja Bons

Scenograaf

Al toen ik klein was wilde ik weten hoe de wereld werkt. Ik wilde uitvinder worden en zelf de wereld maken. Ik kon eindeloos de trap bij ons huis oprennen en afspringen want misschien, als ik maar ver genoeg zou springen, zou ik wel kunnen vliegen. Die fascinatie voor het onmogelijke mogelijk maken, het uitvinden, het reizen naar plekken waar nog nooit iemand is geweest, is altijd gebleven. In mijn werk ben ik op zoek naar een onlogische logica, vervreemding, objecten die tegenspelers worden. Ik wil met de toeschouwer een beleving delen die daardoor zijn eigen verhaal kan ontdekken. Samen kunnen we meer verbeelden, nieuwe verhalen laten ontstaan of misschien ons oude verhalen herinneren.

Vrijwilligers

Vrijwilligers helpen onder andere mee met het maken van speelplekken, of zijn gastvrouw of -heer bij een activiteit. Vind je het leuk om kinderen en volwassen te begeleiden tijdens een uitvoering? Alleen dan kunnen we, met jouw hulp, de groei van het aantal aanvragen aan. Lekker buiten in de natuur bezig zijn. De ene keer de tijd helemaal aan jezelf, de andere keer komen er kinderen spelen en is het spannend! Wij spelen vooral in Almere, gemiddeld 1 a 2 keer in de week. Als vrijwilliger kun je heel afwisselend werk doen. Leeftijd is onbelangrijk, liefde voor de natuur des te meer! Routes in het bos maken en open plekken creëren waar de kinderen kunnen spelen. In het groot tuinieren of deelnemers begeleiden? Laat ons weten als je belangstelling hebt. Kom dan vrijblijvend kennismaken bij een van de activiteiten, of stuur een mail naar info@speelwildernis.nl

Donateurs

Word ook donateur!

Als donateur helpt u Stichting De Speelwildernis met haar missie kinderen een onvergetelijke cultuurervaring in de natuur mee te geven. Onze donateurs vormen een kring van vrienden die De Speelwildernis een warm hart toedraagt. Uw donatie maakt het mede mogelijk de stichting financieel sterk te houden en daarmee een basis te leggen voor alle activiteiten in de toekomst.

Uw donatie is van harte welkom op de Triodos Bank rekening NL60 TRIO 0338 8375 15 o.v.v. ‘Donatie’. U bent al donateur vanaf 10 euro per jaar!

Bij een donatie van:

10,- wordt u op de hoogte gehouden van de activiteiten, premiere’s en speciale vriendenbijeenkomsten.

25,- kunt u met 4 kinderen het persoonlijke verhaal van de beer Rhodo beluisteren. In het berenhol in Stadsbos Pampushout.

50,- krijgt u met 6 personen een exclusieve maaltijd in het berenhol van De Speelwildernis.

150,- krijgt u een huifkartocht aangeboden voor 10-15 personen (kinderen en/of volwassenen).) door Stadsbos Pampushout.

250,-  krijgen uw kinderen een jaar lang gratis deelname aan alle activiteiten aangeboden. Voor max. 8 kinderen.

Meer informatie of reserveren? 

info@speelwildernis.nl

 

De stichting en heeft de culturele ANBI-status. Uw donatie is daarom fiscaal aftrekbaar.

Partners

Vacatures

Penningmeester

Stichting De Speelwildernis heeft een vacature voor penningmeester (m/v) in het stichtingsbestuur. Als penningmeester heb je een relevant netwerk in Almere en Flevoland en ben je maatschappelijk betrokken en geëngageerd. De penningmeester heeft een toezichthoudende rol, de financiële administratie is ondergebracht bij een extern bureau.

Het bestuur bestaat uit voorzitter, secretaris en penningmeester. Het komt ten minste vier maal per jaar bijeen. Zij zijn de ambassadeurs van De Speelwildernis. Zij ondersteunen de medewerkers en vrijwilligers in voorkomende gevallen bij het aangaan en onderhouden van externe relaties met bewoners, instellingen, overheden, het bedrijfsleven en andere belangrijke stakeholders.

Stichting De Speelwildernis biedt de bestuursleden betrokkenheid bij het lokale culturele leven in Almere en Flevoland. De functie is onbezoldigd. De stichting heeft een verzekering tegen bestuursaansprakelijkheid.

Meer informatie: info@speelwildernis.nl of 06 24581998 (Bart Corduwener)


Stichting De Speelwildernis

John Lockeweg 19
1349DD Almere
info@speelwildernis.nl
KvK 6898 2372
RSIN 8576.75.400

 

Bestuur
Erik Kijne, voorzitter
(Vacant), penningmeester
Muriel van der Wal, secretaris

 

Doel, missie en werkwijze
Stichting De Speelwildernis is opgericht op 16 juni 2017 en is gevestigd in Almere. Het doel van de stichting is het ontwikkelen, produceren en uitvoeren van interactief theater in de natuur. De ambitie is om kinderen op professionele wijze en begeleid door beroepsacteurs samen theater in de natuur te laten maken. De stichting doet dit door uitnodigende verhaallijnen te ontwikkelen, die aansluiten bij het natuurlandschap in de polder. De verhalen hebben als kern het leven van kinderen in verschillende historische periodes, van prehistorie tot toekomst. In de verhalen zijn tijdloze thema’s verweven zoals opgroeien, spelen en plagen, identiteit, alleen en samen zijn. Het landschap wordt met materialen uit de omgeving ingericht tot decor dat de fantasie prikkelt. De ambitie is het hele jaar door activiteiten te organiseren, elk jaar een nieuwe grote voorstelling te produceren en kleinere activiteiten zoals workshops, kinderfeestjes en jaarfeesten te organiseren. De Speelwildernis werkt de komende jaren stapsgewijs aan de verdere ontwikkeling van organisatie en aanbod. Aandachtspunten voor de organisatieontwikkeling zijn versterking van het bestuur, zakelijke leiding en het verder uitbreiden van het aantal deelnemers, vrijwilligers en donateurs.

 

Financien
Stichting De Speelwildernis financiert haar activiteiten deels uit recettes en deels uit donaties van particulieren en fondsen. Alle activiteiten worden verricht op zzp-basis. Vrijwilligers ondersteunen bij het inrichten van speellocaties en publieksbegeleiding. De onkosten die gemaakt worden zijn onder meer de honoraria, reis- en transportkosten, kostuums en rekwisieten en voor de zakelijke kant: financiering, marketing, productie en organisatie. De stichting heeft geen reserves. De bestuursleden van de Speelwildernis ontvangen geen andere beloning dan eventueel een vergoeding voor gemaakte onkosten op basis van werkelijke kosten. Het bestuur stelt bij het besluit tot ontbinding de bestemming van het batig liquidatiesaldo vast. Dit dient, in overeenstemming met het doel van de stichting, te worden besteed aan een of meer algemeen nut beogende (ANBI) instellingen, of een ander doel dat het algemeen belang dient.