Over ons

Bart Corduwener

Artistieke leider

Als toneeldecorateur werd Bart op het spoor gezet van poppenspeler. Hij speelde door het gehele land, onder andere ook op De Efteling en Recreatiepark Duinrell. Zijn hart ging echter uit naar het acteren. Als zodanig maakte hij deel uit van enkele jeugdtheatergezelschappen en speelde zowel binnen als buiten op diverse podia en locaties. Als speldocent en regisseur werkte hij op theatercampings en richte enkele wijktheatergezelschappen op. Zijn eerste natuurtheaterervaring was een project voor voor de Nationale Parken. Na een aantal jaren als trainingsacteur gewerkt te hebben, richtte hij zeven jaar geleden een theatergroep op die uitsluitend in de natuur speelde. De Speelwildernis is daar het logisch gevolg van. Met inmiddels een vaste locatie in Almere.

Spel

Seline Hemming

Seline Hemming begon op haar vierde met dansen, dit heeft een passie aangewakkerd die resulteerde in het volgen van professionele dansopleidingen op de ‘Artez’ in Arnhem en de ‘Fontys’ Dansacademie in Tilburg. Het aspect van dansen waar ze zo veel van houdt is dat dans het vermogen heeft alles te vertellen dat we niet onder woorden kunnen brengen. Het werken met mensen uit verschillende culturen en kunstdisciplines vormt de drijfveer voor haar inspiratie om zowel te performen, te creëren als les te geven. Ze danst speels en creatief met een sterke uitstraling. Als maker gebruikt ze vaak objecten die mensen dagelijks gebruiken. Als docent houdt ze van een open en positieve sfeer, zodat haar leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Theatervormgeving

Sacha Wendt

Sacha heeft een eigen atelier voor het ontwerpen en vervaardigen van kostuums en theaterrekwisieten. Zij staat voor textiele vormgeving in de breedste zin van het woord, voor stylisten, ontwerpers en voor kunstenaars. Zo maakte zij o.a. Kostuums voor Het Syndicaat, Maranza en Theatergroep Oostpool. Zij deed freelance activiteiten voor de Fiction Factory, Airworks, De Nederlandse Opera e.a. Sacha was betrokken bij projecten op verschillende openluchtfestivals zoals Oerol. Als lid van het ‘Mobiele Naaitelier’ reisde zij ruim tien jaar langs festivals over de hele wereld. Zij vervaardigde ook kleding voor stylisten voor film en televisie, en werkte mee aan textielprojecten voor binnen- en buitenarchitecten. Daarnaast organiseerde zij creatieve workshops voor kinderen en jongeren. In 2002 startte zij haar tassenlabel ‘Sacha Wendt’. Haar opleidingen volgde Sacha aan de M.D.G.O. Mode & Kleding in Amsterdam, gevolgd door een cursus edelsmeden, workshops clowning en stagetraining en de opleiding S.G.V.B. Tassen Maken I & II.

Arlette van Laar

Arlette volgde na haar studie filosofie kunstopleidingen aan de Design Academie Eindhoven, de Kingston University en het Texas Community College. Sinds 2003 initieert zij projecten en betrekt daar kunstenaars uit verschillende disciplines bij. De projecten zijn onder te verdelen in theater/performances en autonome (interactieve) installaties. Zij waren te zien op o.a. het Oerolfestival te Terschelling en op festivals in Oostenrijk, Duitsland. In 2006 is zij bijna het gehele jaar in Thailand verantwoordelijk geweest voor het ontwerp van sieradencollecties die internationaal geëxporteerd werden. Ook maakte zij divere video-films oa.a voor StadsTV en Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Zij maakte kostuums en ontwierp decors voor opdrachtgevers op verschillende locaties, zoals het Cobra Museum in Amstelveen, Tivoli in Utrecht en Paradiso en in de Botanische Tuinen in Amsterdam.

Film en video

Elisabeth van Leeuwen

Sinds 1999 werkt Elisabeth als freelancejournalist/verslaggever/regisseur voor landelijke en regionale omroepen. Daarnaast makt zij korte films in opdracht van musea, scholen en overheden. Zo maakte zij voor het Nieuwland Erfgoed Mueum in Lelystad een educatieve DVD over de geschiedenis van Flevoland. De film is onderdeel van het landelijke project ‘Plan je eigen ruimte’. In opdracht van de Hervormd Gereformeerde Jeugdbond (HGJB) maakte zij ‘Van generatie op generatie’, een film over kinderdoop. Dit is de laatste serie die zij maakte voor Omroep Flevoland.

Communicatie sociale media

Danielle Petter

Daniëlle doet na een hele rits opleidingen nu precies wat ze leuk vindt. Sociaal Pedagogisch Werk, Communicatie en Theaterwetenschap: het komt allemaal weer bij elkaar bij De Speelwildernis. In het dagelijks leven werkt ze als sociale media-redacteur. In haar vrije tijd zet ze deze vaardigheden in voor kinderen, kunst en cultuur. Zo heeft ze in het verleden een aantal jaar een Almeerse bandcompetitie georganiseerd, organiseert ze duurzame markten, informeert ze jonge ouders op Facebook over alle leuke (culturele) uitjes voor het gezin in en rond Almere en werkt ze momenteel aan de crowdsourcing en de communicatie van De Speelwildernis.

Over Ons

Band met de natuur

In de natuur kun je ervaren dat je deel uitmaakt van het universum. Zonder de natuur zouden we eenvoudigweg niet bestaan. De natuur geeft ons voedsel, energie en zorgt voor onze gezondheid. De mens maakt deel uit van de natuur. In De Speelwildernis willen wij dat besef stimuleren. Wij brengen de mens – kinderen en volwassenen – weer in harmonie met de natuur. Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheid op het speelterrein. Acteurs stellen de kaders vast en faciliteren de deelnemers en de toeschouwers. Zij maken vanuit de rol van hun personage de kinderen bewust van hun gedrag en van hun omgang met de natuur. Niet alleen nu, maar ook later als zij zelf volwassen zijn, zullen zij een band hebben met de natuur.

Kunst en Cultuur

Met theater en andere kunstzinnige expressievormen intensiveren wij de natuurbeleving. Een educatief, cultureel aanbod op het gebied van kunst, cultuur, natuur en gezondheid zorgt voor een uitdagende speel- en leeromgeving. De Speelwildernis biedt kinderen en jongeren expressie op het gebied van beeldende kunst, muziek, theater en multi media. Tijdens de activiteiten gebruiken de kinderen hoofd, handen en hart; zij vergeten de tijd. Wij maken de deelnemers bewust van hun invloed op hun leefomgeving. Onze activiteiten geven een geheel eigen, misschien zelfs een nieuwe betekenis aan het natuurgebied.

Spelenderwijs

Tijdens het buitenspelen gebruiken kinderen hun creativiteit en ontwikkelen zij hun fantasie. Spelen in en met de natuur integreert de motorische, zintuigelijke, sociale en cognitieve intelligentie van kinderen. Ze doen er kennis op over de natuur maar leren bijvoorbeeld ook rekenen en ruimtelijk inzicht. Zij leren vrienden maken, grenzen verkennen en verleggen, samenwerken, conflicten en problemen oplossen, hulp bieden en erop vertrouwen dat, wat er ook gebeurt, er altijd hulp zal zijn. Ze leren zich te ontwikkelen tot onafhankelijke, zelfstandige individuen.

Onze kernwaarden

  • Verantwoordelijkheid nemen
  • Onafhankelijk zijn
  • Respect voor alles dat leeft
  • Verbeeldingskracht en fantasie