Spelers

Bart Corduwener

Artistiek leider

Als toneeldecorateur werd Bart op het spoor gezet van poppenspeler. Hij speelde door het gehele land, onder andere ook op De Efteling en Recreatiepark Duinrell. Zijn hart ging echter uit naar het acteren. Als zodanig maakte hij deel uit van enkele jeugdtheatergezelschappen en speelde zowel binnen als buiten op diverse podia en locaties. Als speldocent en regisseur werkte hij op theatercampings en richte enkele wijktheatergezelschappen op. Zijn eerste natuurtheaterervaring was een project voor voor de Nationale Parken. Na een aantal jaren als trainingsacteur gewerkt te hebben, richtte hij zeven jaar geleden een theatergroep op die uitsluitend nog in de natuur speelde. De Speelwildernis was geboren!

Frans Krom

Frans Krom heeft na zijn studie aan de theaterschool in Utrecht gespecialiseerd in het fenomeen maskers. Hij heeft al meer dan 20 jaar een maskeratelier in Amersfoort waar hij eigenzinnige en expressieve maskers maakt voor theater, onderwijs, beeldende kunst, particulieren en bedrijven. Vanuit het maskeratelier organiseert hij nationaal en internationaal maskerworkshops in het maken van en spelen met maskers. Frans is als maskerspeler verbonden met maskertheatergroep Vreemd Hoofd en gespecialiseerd in het spel van de Commedia dell‘arte. Hiervoor heeft hij o.a. les gehad van Antonio Fava (Italie).Voor het maken van maskers heeft hij studiereizen gemaakt naar Italie: Donato Sartori, en Bali: Ida Bagus Anom, Indonesië. Frans onderzoekt in zijn maskerwerk de confrontatie tussen de kracht van stilstand in de beeldende kunst en architectuur met de kracht van de beweging in dans en theater. www.franskrom.nl 

Deelnemers

De Buitenbeentjes

De Speelwildernis kent eigenlijk geen publiek, er zijn vooral deelnemers. Je speelt van begin tot eind mee in een activiteiten. Voor kinderen die graag vaker dan 1 keer meespelen hebben we de kinderclub  De Buitenbeentjes opgericht. Als Buitenbeentje krijg je op elke activiteit 10% korting. En we organiseren speciaal voor De Buitenbeetjes activiteiten waaraan alleen de leden van de club mogen meedoen! Nieuwsgierig? Stuur dan meteen een e-mail naar speelwildernis@gmail.com en je krijgt alle informatie over De Buitenbeentjes. Voor iedereen vanaf 6 jaar!

Achter de schermen

Mirja Bons

Scenograaf

Al toen ik klein was wilde ik weten hoe de wereld werkt. Ik wilde uitvinder worden en zelf de wereld maken. Ik kon eindeloos de trap bij ons huis oprennen en afspringen want misschien, als ik maar ver genoeg zou springen, zou ik wel kunnen vliegen. Die fascinatie voor het onmogelijke mogelijk maken, het uitvinden, het reizen naar plekken waar nog nooit iemand is geweest, is altijd gebleven. In mijn werk ben ik op zoek naar een onlogische logica, vervreemding, objecten die tegenspelers worden. Ik wil met de toeschouwer een beleving delen die daardoor zijn eigen verhaal kan ontdekken. Samen kunnen we meer verbeelden, nieuwe verhalen laten ontstaan of misschien ons oude verhalen herinneren. Mijn portfolio

Elisabeth van Leeuwen

Video

Sinds 1999 werkt Elisabeth als freelancejournalist/verslaggever/regisseur voor landelijke en regionale omroepen. Daarnaast makt zij korte films in opdracht van musea, scholen en overheden. Zo maakte zij voor het Nieuwland Erfgoed Mueum in Lelystad een educatieve DVD over de geschiedenis van Flevoland. De film is onderdeel van het landelijke project ‘Plan je eigen ruimte’. In opdracht van de Hervormd Gereformeerde Jeugdbond (HGJB) maakte zij ‘Van generatie op generatie’, een film over kinderdoop. Dit is de laatste serie die zij maakte voor Omroep Flevoland.

Vrijwilligers

Lekker buiten in de natuur bezig zijn. De ene keer de tijd helemaal aan jezelf, de andere keer komen er kinderen en is het spannend! Vrijwilligers helpen onder andere met het maken van speelplekken, kunnen mee helpen ons minitheater op te bouwen, spelmaterialen verzorgen, of zijn gastvrouw of heer bij een activiteit. Wij spelen gemiddeld 1 a 2 keer in de week. Leeftijd is onbelangrijk, liefde voor de natuur wel! Meer weten? Kom dan naar een van de activiteiten van De Speelwildernis, of stuur een e-mail naar speelwildernis@gmail.com. Liever telefonisch contact? Bel 06 2458 1998 en wij geven antwoord op alle vragen!

Donateurs

Als donateur helpt u Stichting De Speelwildernis met haar missie kinderen een onvergetelijke cultuurervaring in de natuur mee te geven. Wij willen met onze donateurs een kring van vrienden om ons heen formeren. Vrienden die we op de hoogte houden van de activiteiten, uitnodigen voor premières en betrekken bij de voorbereidingen.

Word ook donateur!

Uw donatie maakt het mede mogelijk ook in de toekomst kinderen een onvergetelijke natuurervaring te geven. U bent al donateur vanaf 10 euro per jaar. Meer geven mag natuurlijk ook!

Uw donatie is welkom op de Triodos Bank rekening NL60 TRIO 0338 8375 15 o.v.v. ‘Donatie’.


Donateurs krijgen bij een gift voor 4 kinderen en/of volwassenen

25,-    Het persoonlijke verhaal van het personage Rhodo in het berenhol van De Speelwildernis. Op een datum dat het berenhol in een park of stadsbos in Almere staat. 

50,-    Een exclusieve maaltijd in het berenhol van De Speelwildernis. Op een datum dat het berenhol in een park of stadsbos in Almere staat.

100,-  Een huifkartocht door Stadsbos Pampushout op een datum in overleg. Voor max.10 kinderen en/of volwassenen.

250,-  Een heel jaar lang gratis deelnemen aan alle activiteiten van De Speelwildernis! Je mag zowel aan voorbereidingen als aan uitvoeringen deelnemen van workshops en voorstellingen en avonturentochten (alleen voor kinderen).

U wordt regelmatig op de hoogte gehouden van nieuwe activiteiten.


De stichting en heeft de culturele ANBI-status. Uw donatie is daarom fiscaal aftrekbaar.

Partners

Vacatures

Zakelijk leider

Een uitdagende functie bij een kleine, ambitieuze  organisatie. Er ligt een beleidsplan, er is een marketingplan. plannen genoeg. De weerbarstige realiteit van locatietheater vraagt iemand die zijn schouders er onder wil zetten, om de plannen tot wekelijkheid te laten worden. Voor iemand met ervaring – liefst ook met een netwerk in Flevoland – schatten wij in dat 1 a 2 dagen verdeeld over de week voldoende zijn om resultaat te zien op zakelijk gebied.

Het is een functie ‘op maat’, dus wij nodigen je graag uit, als je interesse hebt, ons in eerste instantie te bellen voor een oriënterend gesprek op 06 2458 1998. De Speelwildernis is een stichting die projectmatig werkt en betaalt. Hieronder, onder de foto, staat in het kader van de ANBI al een en ander beschreven over De Speelwildernis.


Stichting De Speelwildernis

Berlijnstraat 50
1334 CS Almere
info@speelwildernis.nl
KvK 6898 2372
RSIN 8576.75.400

 

Bestuur
Erik Kijne, voorzitter
(Vacant), penningmeester
Muriel van der Wal, secretaris

 

Doel, missie en werkwijze
Stichting De Speelwildernis bestaat sinds 16 juni 2017 en is gevestigd in Almere. Het doel van de stichting is het ontwikkelen, produceren en uitvoeren van interactief theater in de natuur. . De ambitie is om kinderen op professionele wijze en begeleid door beroepsacteurs samen theater in de natuur te laten maken. De stichting doet dit door uitnodigende verhaallijnen te ontwikkelen, die aansluiten bij het natuurlandschap in de polder. De verhalen hebben als kern het leven van kinderen in verschillende historische periodes, van prehistorie tot toekomst. In de verhalen zijn tijdloze issues verweven zoals opgroeien, spelen en plagen, identiteit, alleen en samen zijn. Het landschap wordt met materialen uit de omgeving ingericht tot decor dat de fantasie prikkelt. De ambitie is het hele jaar door activiteiten te organiseren, elk jaar een nieuwe grote voorstelling te produceren en kleinere activiteiten zoals workshops, kinderfeestjes en jaarfeesten te organiseren. De Speelwildernis werkt de komende jaren stapsgewijs aan de verdere ontwikkeling van organisatie en aanbod. Aandachtspunten voor de organisatieontwikkeling zijn versterking van het bestuur, een zakelijke leiding en het vergroten van het aantal deelnemers door het jaar heen. Er wordt gebouwd aan een kinderclub, een vrijwilligersgroep, donateurs en ambassadeurs.

 

Financiering
De Speelwildernis heeft geen personen in vaste dienst. Alle activiteiten worden verricht op zzp-basis. Vrijwilligers ondersteunen bij het inrichten van speellocaties en publieksbegeleiding. De Speelwildernis financiert haar activiteiten deels uit recettes van de activiteiten en deels uit donaties van particulieren en fondsen. De onkosten die gemaakt worden betreffen o.m. honoraria, reis- en transportkosten, kostuums en rekwisieten en voor de zakelijke kant marketing en communicatie en financiële administratie. De stichting heeft geen reserves. De bestuursleden van de Speelwildernis ontvangen geen andere beloning dan eventueel een vergoeding voor gemaakte onkosten op basis van werkelijke kosten. Het bestuur stelt bij het besluit tot ontbinding de bestemming van het batig liquidatiesaldo vast. Dit dient, in overeenstemming met het doel van de stichting, te worden besteed aan een of meer algemeen nut beogende (ANBI) instellingen, of een ander doel dat het algemeen belang dient.