Spelers

Bart Corduwener

Artistiek leider

Als toneeldecorateur werd Bart op het spoor gezet van poppenspeler. Hij speelde door het gehele land, onder andere ook op De Efteling en Recreatiepark Duinrell. Zijn hart ging echter uit naar het acteren. Als zodanig maakte hij deel uit van enkele jeugdtheatergezelschappen en speelde zowel binnen als buiten op diverse podia en locaties. Als speldocent en regisseur werkte hij op theatercampings en richte enkele wijktheatergezelschappen op. Zijn eerste natuurtheaterervaring was een project voor voor de Nationale Parken. Na een aantal jaren als trainingsacteur gewerkt te hebben, richtte hij zeven jaar geleden een theatergroep op die uitsluitend nog in de natuur speelde. De Speelwildernis was geboren!

Frans Krom

Frans Krom heeft na zijn studie aan de theaterschool in Utrecht gespecialiseerd in het fenomeen maskers. Hij heeft al meer dan 20 jaar een maskeratelier in Amersfoort waar hij eigenzinnige en expressieve maskers maakt voor theater, onderwijs, beeldende kunst, particulieren en bedrijven. Vanuit het maskeratelier organiseert hij nationaal en internationaal maskerworkshops in het maken van en spelen met maskers. Frans is als maskerspeler verbonden met maskertheatergroep Vreemd Hoofd en gespecialiseerd in het spel van de Commedia dell‘arte. Hiervoor heeft hij o.a. les gehad van Antonio Fava (Italie).Voor het maken van maskers heeft hij studiereizen gemaakt naar Italie: Donato Sartori, en Bali: Ida Bagus Anom, Indonesië. Frans onderzoekt in zijn maskerwerk de confrontatie tussen de kracht van stilstand in de beeldende kunst en architectuur met de kracht van de beweging in dans en theater. www.franskrom.nl 

Deelnemers

De Buitenbeentjes

De Speelwildernis kent geen publiek, er zijn vooral deelnemers. Je speelt van begin tot eind mee in een activiteit. Voor kinderen die graag vaker dan 1 keer meespelen hebben we kinderclub  ‘De Buitenbeentjes’ opgericht. We organiseren speciaal voor De Buitenbeetjes activiteiten waaraan alleen de leden van de club mogen meedoen! Nieuwsgierig? Stuur dan meteen een e-mail naar speelwildernis@gmail.com en je krijgt alle informatie over De Buitenbeentjes. Als Buitenbeentje krijg je bovendien op elke activiteit 10% korting! Voor iedereen vanaf 6 jaar.

Achter de schermen

Mirja Bons

Scenograaf

Al toen ik klein was wilde ik weten hoe de wereld werkt. Ik wilde uitvinder worden en zelf de wereld maken. Ik kon eindeloos de trap bij ons huis oprennen en afspringen want misschien, als ik maar ver genoeg zou springen, zou ik wel kunnen vliegen. Die fascinatie voor het onmogelijke mogelijk maken, het uitvinden, het reizen naar plekken waar nog nooit iemand is geweest, is altijd gebleven. In mijn werk ben ik op zoek naar een onlogische logica, vervreemding, objecten die tegenspelers worden. Ik wil met de toeschouwer een beleving delen die daardoor zijn eigen verhaal kan ontdekken. Samen kunnen we meer verbeelden, nieuwe verhalen laten ontstaan of misschien ons oude verhalen herinneren. Mijn portfolio

Vrijwilligers

Vrijwilligers helpen onder andere mee met het maken van speelplekken, of zijn gastvrouw of -heer bij een activiteit. Wij spelen gemiddeld 1 a 2 keer in de week. Leeftijd is onbelangrijk, liefde voor de natuur des te meer!

Het aantal kinderfeestjes groeit en we spelen deze winter gewoon door! Dat betekent dat we op zoek zijn naar met name publieksbegeleiders. Vind je het leuk om kinderen en volwassen te begeleiden tijdens een uitvoering? Dan ben je meer dan welkom! Alleen dan kunnen we, met jouw hulp, de groei van het aantal aanvragen aan. Hoe meer kinderen we kunnen ontvangen hoe liever natuurlijk!

Meer weten? Kom dan vrijblijvend kennismaken bij een van de activiteiten, of stuur een mail naar speelwildernis@gmail.com. voor meer informatie. Bellen mag ook altijd: 06 2458 1998. “Join the club”!

Donateurs

Als donateur helpt u Stichting De Speelwildernis met haar missie kinderen een onvergetelijke cultuurervaring in de natuur mee te geven. Wij willen met onze donateurs een kring van vrienden om ons heen formeren. Vrienden die we op de hoogte houden van de activiteiten, uitnodigen voor premières en betrekken bij de voorbereidingen.

Word ook donateur!

Uw donatie maakt het mede mogelijk ook in de toekomst kinderen een onvergetelijke natuurervaring te geven. Uw donatie is welkom op de Triodos Bank rekening NL60 TRIO 0338 8375 15 o.v.v. ‘Donatie’. U bent al donateur vanaf 10 euro per jaar!


Donateurs krijgen bij een gift van:

25,-    Het persoonlijke verhaal van het personage Rhodo in het berenhol van De Speelwildernis. Op een datum dat het berenhol in een park of stadsbos in Almere staat. 

50,-    Een exclusieve maaltijd in het berenhol van De Speelwildernis. Op een datum dat het berenhol in een park of stadsbos in Almere staat.

100,-  Een huifkartocht door Stadsbos Pampushout op een datum in overleg. Voor max.10 kinderen en/of volwassenen.

250,-  Een heel jaar lang gratis deelnemen aan voorbereidingen en aan uitvoeringen van workshops, voorstellingen en andere activiteiten.

Alle donateurs worden regelmatig op de hoogte gehouden van nieuwe activiteiten.


De stichting en heeft de culturele ANBI-status. Uw donatie is daarom fiscaal aftrekbaar.

Partners

Vacatures

Zakelijk medewerker

Een uitdagende functie bij een kleine, ambitieuze  organisatie. De weerbarstige realiteit van locatietheater vraagt iemand die zijn schouders er onder wil zetten, om de plannen tot wekelijkheid te laten worden. Het is een functie op maat, dus wij nodigen je graag uit, als je interesse hebt, ons in eerste instantie te bellen voor een oriënterend gesprek (06 2458 1998). De Speelwildernis is een stichting die projectmatig werkt en kan betalen. Hieronder vind je in het kader van de ANBI al meer informatie over De Speelwildernis. We horen graag van je!

Belangstelling voor vrijwilligerswerk bij De Speelwildernis?

Lekker buiten in de natuur bezig zijn. De ene keer de tijd helemaal aan jezelf, de andere keer komen er kinderen spelen en is het spannend!. Wij rijden meestal met een oldtimer tractor met huifkar naar de locatie. Met de deelnemende kinderen en hun begeleiders (ouders, leerkrachten), of met materialen. Wij spelen vooral in Almere, gemiddeld 1 a 2 keer in de week. Als vrijwilliger kun je heel afwisselend werk doen. Leeftijd is onbelangrijk, liefde voor de natuur des te meer! 

De routes in het bos en de open plekken waar de kinderen spelen moeten veilig zijn: vrij van brandnetels, distels of takken waar zij zich aan zouden kunnen bezeren. Sommige speelplekken worden van tevoren door ons ingericht, zoals een verwilderde tuin. Deze geheime tuin nodigt de kinderen uit tot spelen en tot tuinieren. Voor het grotere werk hebben we echter grotere handen nodig!

Meer weten?
Kom een keer vrijblijvend langs. Je kunt natuurlijk ook bellen of mailen: 06 2458 1998 of speelwildernis@gmail.com Wij geven je graag meer informatie!  


Stichting De Speelwildernis

Berlijnstraat 50
1334 CS Almere
info@speelwildernis.nl
KvK 6898 2372
RSIN 8576.75.400

 

Bestuur
Erik Kijne, voorzitter
(Vacant), penningmeester
Muriel van der Wal, secretaris

 

Doel, missie en werkwijze
Stichting De Speelwildernis is opgericht op 16 juni 2017 en is gevestigd in Almere. Het doel van de stichting is het ontwikkelen, produceren en uitvoeren van interactief theater in de natuur. De ambitie is om kinderen op professionele wijze en begeleid door beroepsacteurs samen theater in de natuur te laten maken. De stichting doet dit door uitnodigende verhaallijnen te ontwikkelen, die aansluiten bij het natuurlandschap in de polder. De verhalen hebben als kern het leven van kinderen in verschillende historische periodes, van prehistorie tot toekomst. In de verhalen zijn tijdloze thema’s verweven zoals opgroeien, spelen en plagen, identiteit, alleen en samen zijn. Het landschap wordt met materialen uit de omgeving ingericht tot decor dat de fantasie prikkelt. De ambitie is het hele jaar door activiteiten te organiseren, elk jaar een nieuwe grote voorstelling te produceren en kleinere activiteiten zoals workshops, kinderfeestjes en jaarfeesten te organiseren. De Speelwildernis werkt de komende jaren stapsgewijs aan de verdere ontwikkeling van organisatie en aanbod. Aandachtspunten voor de organisatieontwikkeling zijn versterking van het bestuur, zakelijke leiding en het verder uitbreiden van het aantal deelnemers, vrijwilligers en donateurs.

 

Financien
Stichting De Speelwildernis financiert haar activiteiten deels uit recettes en deels uit donaties van particulieren en fondsen. Alle activiteiten worden verricht op zzp-basis. Vrijwilligers ondersteunen bij het inrichten van speellocaties en publieksbegeleiding. De onkosten die gemaakt worden zijn onder meer de honoraria, reis- en transportkosten, kostuums en rekwisieten en voor de zakelijke kant: financiering, marketing, productie en organisatie. De stichting heeft geen reserves. De bestuursleden van de Speelwildernis ontvangen geen andere beloning dan eventueel een vergoeding voor gemaakte onkosten op basis van werkelijke kosten. Het bestuur stelt bij het besluit tot ontbinding de bestemming van het batig liquidatiesaldo vast. Dit dient, in overeenstemming met het doel van de stichting, te worden besteed aan een of meer algemeen nut beogende (ANBI) instellingen, of een ander doel dat het algemeen belang dient.