Als toneeldecorateur werd Bart op het spoor gezet van poppenspeler. Hij speelde door het gehele land, onder andere ook op De Efteling en Recreatiepark Duinrell. Zijn hart ging echter uit naar het acteren. Als zodanig speelde hij zowel binnen als buiten op diverse podia en locaties. Als speldocent en regisseur werkte hij op theatercampings en richte enkele wijktheatergezelschappen op. Zijn eerste natuurtheaterervaring was een project op de Nationale Parken. Na een aantal jaren als trainingsacteur gewerkt te hebben, richtte hij tien jaar geleden een theatergroep op die uitsluitend nog in de natuur speelde. De Speelwildernis was geboren! (linkedin.com/in/bart-corduwener-a5008a219)
Hadewych volgde na de Middelbare school de opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Komend vanaf het platteland en de liefde volgend, werd het drama wat ‘het leven’ heet niet vermeden. In 1989 werd Hadewych alleenstaande moeder van een zoon. Dit verhaal herhaalde zich nog een keer, wat resulteerde in de rijkdom van twee gezonde zonen. Hun opvoeding en muziek m.n. zingen werden haar grote passie. Hadewych ontwikkelde zich verder op cultureel gebied en zocht ook naar een plek in de maatschappij. Als leerkracht basisonderwijs zocht zij ook weer naar het creatieve en specialiseerde zij zich tot muziekdocent. Haar hart gaat uit naar het expressieve en het eigene van kinderen. Zij heeft een geschoolde stem en houdt ervan om daarmee te experimenteren en deze te delen met anderen.
Bank NL60 TRIO 0338 8375 15
KvK 6898 2372
RSIN 8576.75.400
Erik Kijne, voorzitter
Jan Kees den Bakker, secretaris
Benno Zohlandt, penningmeester
Stichting De Speelwildernis is opgericht op 16 juni 2017 en is gevestigd in Almere. Het doel van de stichting is het ontwikkelen, produceren en uitvoeren van interactief theater in de natuur. De ambitie is om kinderen op professionele wijze en begeleid door beroepsacteurs samen theater in de natuur te laten maken. De stichting doet dit door uitnodigende verhaallijnen te ontwikkelen, die aansluiten bij het natuurlandschap in de polder. De verhalen hebben als kern het leven van kinderen in verschillende historische periodes, van prehistorie tot toekomst. In de verhalen zijn tijdloze thema’s verweven zoals opgroeien, spelen en plagen, identiteit, alleen en samen zijn. Het landschap wordt met materialen uit de omgeving ingericht tot decor dat de fantasie prikkelt. De ambitie is het hele jaar door activiteiten te organiseren, elk jaar een nieuwe grote voorstelling te produceren en kleinere activiteiten zoals workshops, kinderfeestjes en jaarfeesten te organiseren. De Speelwildernis werkt de komende jaren stapsgewijs aan de verdere ontwikkeling van organisatie en aanbod. Aandachtspunten voor de organisatieontwikkeling zijn versterking van de zakelijke leiding en het verder uitbreiden van het aantal deelnemers, vrijwilligers en donateurs.
Stichting De Speelwildernis financiert haar activiteiten deels uit recettes en deels uit donaties van particulieren en fondsen. Alle activiteiten worden verricht op zzp-basis. Vrijwilligers ondersteunen bij het inrichten van speellocaties en publieksbegeleiding. De onkosten die gemaakt worden zijn onder meer de honoraria, reis- en transportkosten, kostuums en rekwisieten en voor de zakelijke kant: financiering, marketing, productie en organisatie. De stichting heeft geen reserves. De bestuursleden van de Speelwildernis ontvangen geen andere beloning dan eventueel een vergoeding voor gemaakte onkosten op basis van werkelijke kosten. Het bestuur stelt bij het besluit tot ontbinding de bestemming van het batig liquidatiesaldo vast. Dit dient, in overeenstemming met het doel van de stichting, te worden besteed aan een of meer algemeen nut beogende (ANBI) instellingen, of een ander doel dat het algemeen belang dient.