Kinderfeestje ’Pyr’ (6+)

Het berenkind Pyr woont met haar ouders en haar broertje bij een groot bos. Op het vuur pruttelt een pan soep. De berengezin leeft bij de Noordpool, ze zijn helemaal alleen. Of toch niet….?Materialen uit de natuur zijn de speelattributen. Een acteur neemt de kinderen mee naar een wereld, waarin fantasiedieren en echte wilde dieren samenleven. Pyr is een voorstelling met het berenhol als minitheater. De Pampushout is hiervoor de perfecte locatie, vanwege de ruige begroeiing. De natuur heeft hier een decor gecreëerd, dat uitnodigt om avonturen te beleven. 

Programma

De kinderen spelen de rollen van Pyr en haar jongere broertje Onyx. De volwassen vertolken de rol van de ouders. De oude beer Rhodo, (gespeeld door een ervaren acteur) neemt de deelnemers mee op avontuur. Als Rhodo een geheimzinnige amulet amulet vindt, volgen de kinderen zingend en dansend een spoor dat hen naar plekken brengt waar nog geen berenkind eerder is geweest. Elk beertje krijgt een magische steen en mag zijn eigen amulet maken. We vinden op de toendra de geheime plek waar de echte Pyr het moet zijn geweest. We ontcijferen het verhaal dat zij op een wel heel bijzondere manier heeft achtergelaten.

De berenkinderen die Pyr spelen mogen haar plek zo mooi maken als ze willen. De kinderen die Onyx spelen gaan met de oude beer Rhodo mee het bos in. Ze maken mee hoe hij daar leeft en mogen op de toendra hun eigen hut bouwen. Ook de kinderen die Pyr spelen zien hoe Rhodo in het bos leeft. De groep Pyrren en de groep Onyxen moet daarvoor wel het water oversteken! Aan het eind van het avontuur eten we een gezamenlijke maaltijd in de berenhol. Maar waar is de echte Pyr die in het berenhol woont? Het verrassende slot laat zien dat Pyr nergens bang voor is, ze doet precies wat ze wil!

‘Pyr’ is een spannende voorstelling over vrijheid.

Deelnemers

De voorstelling is interactief en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De volwassenen worden op een bescheiden manier bij het spel betrokken.

De locatie

We spelen op ‘De Kiem’ in Stadsbos Pampushout bij Almere Poort (zie plattegrond onder aan de pagina)
De locatie is uitstekend bereikbaar per fiets of per auto. Er zijn fietsenrekken en gratis verharde parkeerplaatsen.

Speelperiode en tijden

‘Pyr’ is volgeboekt. Nieuwe mogelijkheden zijn er weer vanaf september 2021.
Het programma duurt ongeveer twee uur. U kunt kiezen uit zowel ochtenden als middagen.

Kosten

125,- voor 8 kinderen, consumptie inbegrepen.
Bij meer dan 8 kinderen: 9,50 per kind
Er kunnen maximaal 15 kinderen deelnemen. Voor een optimale beleving van de kinderen is het maximum aantal volwassenen in overleg.

Reserveren

Meer informatie en reserveren: info@speelwildernis.nl
Graag met voorkeur voor een datum, aanvangstijd, het aantal kinderen en de leeftijd van de jarige.

Heeft u speciale wensen voor het feestje ? Laat het ons weten!