Het land van Lian 2.0

Interactieve theatervoorstelling

Het Land van Lian 2.0 is een interactieve theatervoorstelling mét een huifkartocht voor kinderen vanaf zes jaar onder leiding van professionele acteurs. De kinderen spelen zélf de hoofdrol in deze mysterieuze roadmovie en wanen zich even in een hele andere wereld. Lekker kleien met vette modder en bouwen met takken, stenen, schelpen en riet! Spectaculair dit jaar is de toevoeging van een heuse game op een tablet. Lekker buiten spelen en het gamen op een tablet – twee dingen waar kinderen dol op zijn – komen samen in deze voorstelling. Dat wil je niet missen!

Op een verlaten landgoed in Almere Pampushout ligt een verwaarloosde, geheime tuin! Het is een groot mysterie…. Waarom heeft de norse tuinman deze zo laten verslonzen? In de geheime tuin bevindt zich ook het holletje van Lian de Otter. Hij ligt de hele dag in bed, het enige dat hem interesseert is het schermpje van zijn tablet. Hij wil alleen gelaten worden en wil niet buiten spelen. Terwijl de kinderen de geheime tuin opknappen en steeds mooier maken, komen er plotseling prachtige bloemen tevoorschijn op de tablet van de otter. Hij wordt ineens nieuwsgierig naar de echte wereld……..

Momenteel geen voorstellingen

Deelnemers

Wij maken een onderscheid tussen deelnemers en toeschouwers. Deelnemers zijn minimaal zes jaar en spelen zelf mee in de voorstelling. Zij gaan met de huifkar naar de speellocatie. Er is plaats voor maximaal 24 deelnemers in de huifkar.

Toeschouwers

Toeschouwers zijn minimaal vier jaar en kunnen de voorstelling vanaf de zijlijn bekijken. Dit is bijvoorbeeld geschikt voor ouders, opa’s en oma’s of voor jongere broertjes en zusjes. Zij gaan op eigen gelegenheid naar het bos. Daar is plaats voor maximaal 20 toeschouwers.

Medewerkers

Idee en concept
Bart Corduwener

Spel
Efrem Stein (tuinman)
Fleur Hartgens (boerenmeid)
Bart Corduwener (landheer)

Regie
Norbert Busschers

Video-game
Elisabeth van Leeuwen en David Brouwer

Vormgeving locaties
Mira Ticheler (gamehol Lian)
Bart Corduwener (routes en geheime tuin)

Kostuums
Sasha Wendt en Arlette van Laar

Flyer en paspoort
Frank Langedijk – Langedijkontwerp

Website
Bureau Feith

Met speciale dank aan Audrey Friedel (communicatie Flevo-landschap), Rob Timmerman en Jan Horstra (beheerders Flevo-landschap)

Locatie

We vertrekken vanaf ‘De Kiem’ aan het eind van het Homeruspad in Almere Poort. U volgt de bordjes naar ‘Pampushout’ tot op de Godendreef. Op de Godendreef gaat u bij de rotonde met postcode 1364 het bos in. Dit is het Homeruspad. Aan het eind van het Homeruspad komt u op een grote open plek in het bos. Daar ziet u de oldtimer tractor en huifkar staan. U kunt er vrij parkeren.

Belangrijke informatie

De voorstelling gaat altijd door tenzij het onweert of harder waait dan windkracht 8. Regen is juist super leuk, want dat maakt de voorstelling extra spannend! Zorg wel voor goed zittende kleding en schoenen of nog beter laarzen. Denk eventueel aan oude kleding die vies en nat mag worden voor de kinderen. De toeschouwers raden wij aan stevige wandelschoenen aan te trekken.